Акција!

Deset nobelovaca – razgovori u Parizu

Original price was: 990,00 rsd.Current price is: 842,00 rsd.

Povez: Tvrd
Pismo: Latinica
Format: 140×200 mm
Broj strana: 308
Deli:

Opis

Projekat U sazvježđu velikana nastao je od mojih intervjua sa najznačajnijim stvaraocima druge polovine XX i početka XXI vijeka. Ispostavilo se da je to ne samo niz portreta, već i jedna slika epohe koju su oni dali kako svojim djelima tako i svojim životnim držanjem i ubjeđenjima.
Prvi tom U sazvjezđu velikana obuhvata isključivo dobitnike Nobelove nagrade za književnost i za mir. Nobelovci su jedan putokaz u svijetu u kome savremen čovjek ne zna gdje da se okrene. Drama postojanja i borba za ljudsko dostojanstvo mogu da se uče iz njihovih života i djela, kao i postojanost, duševnost, ljubav prema riječi, spas koji ona nosi i njeno magično dejstvo. Zato je logično početi ovo izdanje s onima koji su srećno „obilježeni“ od sudbine, i koji su se time zauvijek svrstali u ovo sazvježđe. Nobelova nagrada je san svakog pisca, ali ona zahtijeva i nešto izuzetno u stvaralaštvu.
Ovaj izbor nobelovaca mi je otkrio da se u mojim razgovorima krije neprestani dijalog pisaca koji oni vode sa svojom epohom i među sobom. A to je stalna misao o ljepoti života, o značaju riječi, o sudbonosnoj važnosti svjedočenja i ostavljanju traga iz koga se budućnost iznova rađa. Nekada su njihove misli strahovita upozorenja šta može da se dogodi cijelom čovječanstvu, a nekad velika vjera u čovjeka i bolju budućnost.
Iz predgovora Branke Bogavac

Deli:

Ocene

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Deset nobelovaca – razgovori u Parizu“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *