Акција!

Kako živeti

Оригинална цена је била: 990,00 rsd.Тренутна цена је: 842,00 rsd.

Broj strana: 168
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 115 x 195 mm

, , , Product ID: 2821
Deli:

Opis

Ko se s vremena na vreme nije zapitao koliko nam pametni telefoni, internet i televizija kradu vreme, sprečavajući da živimo pravi život? Kako možemo da iskoristimo svoje vreme na zemlji na najbolji mogući način? Stoički filozof Seneka Mlađi je u svom eseju O kratkoći vremena dao jedan od najčuvenijih odgovora na tu temu i ovo delo ima čemu da nas nauči danas više nego ikada ranije.
Uz satiričnu domišljatost koja je vešto uhvaćena u ovom prevodu, Seneka ismeva načine na koji traćimo vreme i ne shvatamo koliko je ono dragoceno. Ne dozvoljavamo ljudima da nam kradu novac, a dozvoljavamo im da nas pljačkaju kad je u pitanju vreme, ili ga sami provodimo u beskorisnim, zaludnim razonodama. Seneka takođe opisuje kako možemo obogatiti dane i godine koje brzo prolaze jer time, tvrdi on, možemo produžiti svoje živote, ili ih čak učiniti večnim – istinski živeti znači dosegnuti neku vrstu besmrtnosti.
Kao protivteža svemu što nam u modernom svetu bespotrebno uzima sate i dane, Kako živeti nudi neprocenjivu mudrost o tome kako naše vreme, i naš život, ima mnogo dublji smisao.

Deli:

Ocene

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Kako živeti“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *