Акција!

Kako biti otvorenog uma

Оригинална цена је била: 990,00 rsd.Тренутна цена је: 842,00 rsd.

Povez: tvrd
Pismo: latinica
Format: 115×195 mm
Broj strana: 256

Deli:

Opis

Kako drevni skepticizam može da vam pomogne da dostignete smirenost i suzdržite se od donošenja suda
Uz stoicizam i epikurejstvo, skepticizam je jedna od tri najveće škole drevne grčke filozofije koje tvrde da nude ne samo način razmišljanja već i način života. Kako biti otvorenog uma nudi dosad neprevaziđen uvod u skeptizicam predstavljajući sasvim nov, moderan prevod ključnih odlomaka pisanja Seksta Empirika, jedinog grčkog skeptika čija su dela sačuvana do danas.
Iako je u svakodnevnom životu drage volje prihvatao stvari onakvima kakvim se čine, Sekst se zalagao za radikalno suzdržavanje od donošenja suda o tome kakve stvari zaista jesu, nudeći usput i tehnike kako to da se postigne, verujući da to može biti od koristi u suprotstavljanju neosnovanom dogmatizmu drugih i da može pomoći da se dostigne stanje smirenosti. U uvodu, Ričard Bet iznosi kako je najvažnija lekcija koju možemo izvući iz Sekstovog skepticizma sposobnost da uvidimo šta se može reći za drugu stranu bilo kog pitanja, što vodi ka većoj otvorenosti uma.
Uz originalni grčki tekst, Kako biti otvorenog uma, uzbudljiv je protivotrov za skučeni dogmatizam današnjeg polarizovanog sveta.

Deli:

Ocene

Још нема коментара.

Будите први који ће написати рецензију за „Kako biti otvorenog uma“

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *