Akcija!

Kako biti slobodan

795,00 rsd

Broj strana: 192
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 115 x 195 mm

, , Product ID: 2532
Deli:

Opis

Rođen kao rob, rimski stoički filozof Epiktet (oko 55-135. godine nove ere) smatrao je kako je mentalna sloboda iznad svega, jer ona čoveku može pružiti slobodu svuda, čak i u zatvoru. U Kako biti slobodan, A.A. Long, jedan od vodećih svetskih autoriteta za stoicizam i pionir njegovog neverovatnog savremenog preporoda, donosi nam vrhunsko novo izdanje Epiktetovog proslavljenog vodiča kroz stoičku filozofiju života (Enhiridion), uz odabrane misaone odlomke iz Epiktetovih Razgovora.
Za Epikteta, sloboda nije ni ljudsko pravo niti politička povlastica već psihološko i etičko dostignuće, dar koji jedino mi možemo sebi pružiti. Svi možemo biti slobodni, ali samo ako naučimo da najveću vrednost pridajemo onome što možemo da kontrolišemo (svoju motivaciju i reakcije), ravnodušno postupamo prema onome što ne možemo da kontrolišemo i sagledamo svoje okolnosti kao prilike da činimo dobro i budemo dobro, šta god da nam se dešava kroz nedaće ili dela drugih ljudi.
Kako biti slobodan odlikuje se fantastičnim novim prevodom i grčkim originalom, odličnim uvodom koji nam pruža kontekst za Epiktetovo razmišljanje i opisuje značaj stoičke slobode u dana­šnje vreme, kao i neprocenjivim glosarom ključnih reči i pojmova. Rezultat je dosad neviđen uvod u ovaj moćni metod upravljanja emocijama i izlaženja na kraj sa životnim situacijama, od najo­bičnijih do najzahtevnijih.

Deli:

Ocene

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kako biti slobodan“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *