Akcija!

Kako biti kreativan

748,00 rsd

Povez: tvrd
Pismo: latinica
Format: 115×195 mm
Broj strana: 160

Deli:

Opis

Kada su u pitanju novine i kreativno razmišljanje, još uvek kaskamo za starim Grcima. Između 800. i 300. godine pre nove ere, promenili su svet zapanjujućim pronalascima – demokratija, alfabet, filozofija, logika, retorika matematički dokaz, racionalna medicina, kovanice, kanoni arhitekture, drama, skulpture vrlo nalik životu i takmičarska atletika. Ništa se od toga nije slučajno desilo. Prepoznajući moć novog i pokušajima da razumeju i rašire dalje uslove koji ovo čine mogućim, Grci su bili prvi koji su pisali o inovacijama i čak prvi zabeležili reč za stvaranje nečeg novog. Ukratko, Grci su „izmislili“ samu inovaciju – i još uvek imaju štošta o njoj da nas nauče.
Kako biti kreativan su očaravajuć i zanimljiv uvod u ključne ideje i primere inovativnog i kreativnog razmišljanja stare Grčke. Armand D’Angur pruža živopisne nove prevode odlomaka od Aristotela, Diodora i Ateneja, uz originalni grčki tekst. Ove reči osvetljavaju i oslikavaju bezvremene principe kreiranja nečeg novog – pozajmljivanje i prilagođavanje postojećih ideja ili stvari, ukrštavanje raznorodnih elemenata ili kritika i remećenje trenutnih uslova.
Od istinite priče o Arhimedovom Eureka momentu do Aristotelovih razmišljanja o fizičkoj promeni i političkim inovacijama, pa do priča o tome kako su remećenje i takmičarski duh uneli novine u grčki način ratovanja i vizuelne umetnosti, Kako pronaći rešenje ispunjen je vrednim uvidima u to kako se promena dešava – i kako je privući.

Deli:

Ocene

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kako biti kreativan“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *