Akcija!

Kako davati

748,00 rsd

Broj strana: 240
Pismo: Latinica
Povez: Tvrd
Format: 115 x 195 mm

, , Product ID: 2349
Deli:

Opis

Bezvremena mudrost velikog stoičkog filozofa Seneke o velikodušnosti i zahvalnosti.
Verovatno da nema osobine koja je više ljudska od davanja i ­primanja, ali je takođe i nešto što najviše približava božanskom. Tako je govorio veliki rimski stoik Seneka (oko 4. godine pre nove ere – 65. godina nove ere) u svom najdužem i najiscrpnijem moralnom traktatu, O dobročinstvima (De beneficiis). Vanredan novi prevod Džejmsa Roma odabranih delova ovog dela prenosi nam samu suštinu Senekinog argumenta da su velikodušnost i zahvalnost među najvažnijim od svih vrlina.
Za Seneku je težnja da dajemo drugima u samoj osnovi ­društva, bez njega smo bespomoćna bića, gora od divljih zveri. Ali velikodušnost se nije izdigla nasumično i slučajno. Seneka je vidi kao deo naše želje da oponašamo bogove, čije je stvaranje zemlje i nebesa najveći dar od svih. Senekina uzvišena proza izražava divljenje tom daru i duboki osećaj zahvalnosti koji će inspirisati današnje čitaoce.
Uz prosvetljujući uvod i originalni latinski tekst, Kako davati je bezvremeni vodič za duboki značaj istinske velikodušnosti.

Deli:

Ocene

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Kako davati“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *